zaterdag, september 29, 2007

Speleologische Dagen 2007

Datum: 22-23 september 2007
Aanwezige SPERO-leden: Riet, John en Jens

Al vroeg in de ochtend, namelijk 5h, zetten we aan naar Heure om er een fantastisch, interessant en ontspannend weekend te beleven.
Om 7h 's ochtens schoven we aan in een lange rij gevuld met speleometgezellen, allen hopend en azend op een prachtige en unieke grot. Want op de Speleologische Dagen geeft het Verbond van Vlaamse Speleologen (VVS) namelijk de kans om grotten te bezichtigen die zelden tot nooit geopend zijn voor de normale speleoloog.
Riet, John en Jens schreven zich in voor de grotte de la Villaine Source. Voor deze grot waren er 15 plaatsen beschikbaar en hebben we deze samen met de speleoclub Tes Nauwe van Oudenaarde bezichtigd.
's Avonds was, ondanks de paella wat aangebrand
was, de sfeer gezellig en werd er heel wat bijgepraat met medespeleo's tot in de vroege uurtjes...
Zondag was er dan een mogelijkeid om standjes te bezoeken zoals: speleotechnieken, spits inslaan, speleomateriaal te koop, boeken met info over grotten te koop, enz. Dit alles met een gepaste demonstratie!!!
Resultaat... Jens was sterk gebeten door dit alles en heeft zich als jong lid ingeschreven bij jongerenwerking en zal zijn brevet A ook afleggen.

Dit weekend was echt verreikend en raad ik elke speleo aan!! Jammer dat we slechts met 3 aanwezig waren, maar we hopen op meer SPERO-deelnemers bij de volgende iditie (over 2 jaar)...






Grotte de la Vilaine Source


Paella op grote schaal!!




Demonstratie speleotechnieken


How "nauw" can you go!



Geen opmerkingen: